Tips voor een minimalistische kaart

Tips voor een minimalistische kaart - OSPP Oh So Pretty Party

Zo mooi kan eenvoud zijn

Onze ontwerpen kenmerken zich aan de minimalistische stijl. Puur en eenvoudig. Zonder toeters en bellen. Dit betekent overigens niet dat een kaart saai hoeft te zijn. De aandacht gaat naar het meest belangrijke van de kaart, de naam van jullie kindje of van het bruidspaar en deze geven wij een stijlvol jasje.

Gedrukt op het mooiste papier, omhuld in een luxe envelop. Aan al deze elementen besteden wij veel aandacht. Omdat we een tijdloos ontwerp willen maken, passend bij jullie verhaal. Een kaart waar we jullie mooie moment op vastleggen. Zodat er een persoonlijke en tastbare herinnering overblijft, die zelfs na jaren nog altijd mooi is. Een kaart, zo mooi, die wil je bewaren.

 

 

 

5 tips voor een minimalistisch geboortekaartje of trouwkaart

1. Geef de kaart wat lucht

Veel tekst kan een kaart al snel (over)vol maken. Rust op een kaart creëer je door witruimte over te laten. Hierdoor geef je de kaart lucht. Wanneer we niet alles opvullen met tekst, blijft de kaart rustig, overzichtelijk en makkelijk leesbaar. Deel vooral de belangrijke informatie wat jullie verhaal verteld. Dit zorgt voor een stijlvolle én persoonlijke kaart.

Toch meer tekst? 

Wanneer je een langer gedichtje op het kaartje wilt plaatsen, of gewoonweg meer tekst hebt, dan kun je ook kiezen voor een andere vorm van de kaart. Kies bijvoorbeeld voor een grotere kaart of dubbele kaart, waarbij er meer ruimte is om de tekst weer te geven. Of je kunt altijd een extra kaartje toevoegen. Op zo’n kaartje kunnen we bijvoorbeeld de extra informatie plaatsen over het kraambezoek, de babyborrel met cadeautips of een verhuisbericht.

 

 

2. Voor een minimalistische look, gebruik je niet te veel kleur

Kies een kleurenpalet met zachte, lichte kleuren en een contrast kleur. Zo kom je op ongeveer 1-3 kleuren. Hierdoor blijft het de kaart mooi in balans. Ook mooi minimalistisch is een ton-sur-ton combinatie. Hierbij worden kleuren in dezelfde kleurtoon gecombineerd. Gebruik een lichte kleur op de achtergrond van de kaart en laat de tekst in een donkere tint er op drukken. Super chic!

De enveloppen doen mee in het kleurenpalet. We selecteerden een aantal gangbare kleuren in onze collectie. Maar ben je op zoek naar een andere kleur die aansluit bij jouw wensen? Laat het ons dan gerust weten. Wij houden ervan wanneer alles in dezelfde stijl is en een mooie set vormt. Dus zullen ons best doen om een passende envelop bij de gekozen kleuren te zoeken.

Nog minder kleur gebruiken?
Kies dan voor een blinddruk. Je kan dan de naam in de kaart laten drukken, zonder inkt. Doordat de naam verdiept wordt gedrukt kun je het toch lezen, door het reliëf wat ontstaat. Liever de naam omhoog? Ook dat is mogelijk met een preeg.

3. Illustraties gebruiken

Een illustratie kan een kaart persoonlijker maken. Kies bijvoorbeeld je favoriete bloem of geboortebloem en plaats deze op een geboortekaartje. Ook illustraties kunnen we op een rustige manier verwerken op de kaart. Zodat het ontwerp altijd stijlvol blijft. Denk aan een mooie simplistische lijntekening of een handgetekend element.

Wist je dat Judith altijd heeft geïllustreerd voor verschillende magazines? Dit doet ze nu ook heel graag voor jouw persoonlijke geboorte- of trouwkaart!

Wil je ook een illustratie verwerken in het ontwerp van de kaart? Neem dan contact met ons op. Deze illustraties worden altijd op maat gemaakt en vragen waarschijnlijk om een custom made opdracht.

 

minimalistisch geboortekaartje modern en verfijnd boog kaart

4. Een unieke vorm voor een bijzondere kaart

Een minimalistisch ontwerp hoeft niet saai te zijn. Want wanneer je kiest voor een unieke vorm, maakt dit de kaart bijzonder. Een simplistische boogkaart, versterkt het verfijnde ontwerp. Of kies voor een kaart die je mooi kunt laten staan, zoals het tipi kaartje.

Alle vormen uit onze collectie zijn bedoeld om de kaarten langer te bewaren. De kaarten kunnen opgehangen worden op het prikbord of je kunt de kaarten neerzetten. Op zichzelf of in een bijpassende houder. Op die manier kunnen ze nog even blijven staan om langer naar te kijken.

minimal geboortekaartje goudfolie

5. De finishing touch

Wanneer je de kaart in handen hebt, speelt het papier een grote rol. Je wilt een mooie stevige kaart vasthouden, zodat je écht iets in handen hebt. Zo geeft het papier dat luxe gevoel. En blijven de kaarten langer mooi. Je kunt kiezen voor papier met een mooie matte uitstraling of met een fijne structuur voor een traditionele look.Wij selecteerden een aantal papiersoorten die aan deze eigenschappen voldoen.

Ontdek hier onze papiersoorten

Naast het papier is het ook mogelijk de kaart met een luxe afwerking te voorzien. Hier kun je kiezen voor bijvoorbeeld een foliedruk. Een klein element in sprankelend goud of zilver op de kaart laten drukken. Of kies voor een mooie verdiepte letterpress kaart. Waarbij de naam in de kaart wordt geperst.

6. Een stijlvol pakketje

Maak de kaart helemaal compleet en kies voor stijlvolle details. Zoals een verfijnd dun touwtje om de kaart. Of gebruik chique paperclips om de kaartjes bij elkaar te houden. Verstuur de kaarten in onze luxe enveloppen. Wist je dat je de enveloppen kunt laten bedrukken met de adressen? Deze maken we dan op in dezelfde stijl als het geboortekaartje. En om het pakket helemaal af te maken verzegel je de envelop met een bijpassende sluitzegel. Zo valt de envelop nog eens op wanneer deze op de deurmat valt.

Wil je alvast een voorproefje?
Alvast starten met het mixen en matchen van jouw unieke geboortekaartje?
 Bestel dan een sample! Je ontvangt jouw gekozen kaart thuis met onderdelen en inspiratie om jouw unieke kaart samen te stellen.

Bestel hier een sample

"Een stijlvol pakketje"