Veelgestelde vragen

Bestellen

Hoe bestel ik een geboortekaartje?

Kies uit “alle geboortekaartjes” jouw favoriete ontwerp. Volg de 4 stappen in het bestelproces waar je jouw voorkeuren door kunt geven.

BESTELPROCES
stap 1. Samenstellen (kies de afwerkingen; het papier, druktechniek etc.)
stap 2. Vul de gegevens in voor op de kaart
stap 3. Kies extra accessoires om je kaart compleet te maken.
Zoals enveloppen, touw & clips, extra kaartje, sluitzegels, labels & stickers, houders & posters
stap 4. Controleer je bestelling en afrekenen

Hoe bestel ik een trouwkaart?

Kies uit “alle trouwkaarten” jouw favoriete ontwerp. Volg de 4 stappen in het bestelproces waar je jouw voorkeuren door kunt geven.

BESTELPROCES
stap 1. Samenstellen (kies de afwerkingen; het papier, druktechniek etc.)
stap 2. Vul de gegevens in voor op de kaart
stap 3. Kies extra accessoires om je kaart compleet te maken.
Zoals enveloppen, touw & clips, extra kaartje, sluitzegels, labels & stickers, houders & posters
stap 4. Controleer je bestelling en afrekenen

Hoeveel kaarten moet ik bestellen?

De oplage waarin je kunt bestellen start vanaf 50 stuks en loopt dan per 25 stuks op. We raden aan iets meer te bestellen dan de aantallen op je adressenlijst.

Kan ik kaarten bijbestellen?

Achteraf bijbestellen is mogelijk, maar de kosten zijn dan in verhouding hoog omdat je altijd te maken hebt met opstartkosten van het drukwerk.

Ik heb meer dan 200 stuks kaarten nodig

Het is mogelijk om meer dan 200 kaarten te bestellen. Doe hiervoor een custom made aanvraag. We maken dan een offerte op met alle benodigde onderdelen.
Na het overeenkomen van de offerte sturen een digitale factuur en vragen we de betaling vooraf te voldoen, zoals een bestelling in de shop.

Hoe bestel ik bijpassende accessoires?

De accessoires zijn enkel te verkrijgen bij het afnemen van een geboortekaartje of trouwkaart. Deze accessoires kun je toevoegen tijdens de derde stap in het bestelproces.

BESTELPROCES
stap 1. Samenstellen (kies de afwerkingen; het papier, druktechniek etc.)
stap 2. Vul de gegevens in voor op de kaart
stap 3. Kies extra accessoires om je kaart compleet te maken.
Zoals enveloppen, touw & clips, extra kaartje, sluitzegels, labels & stickers, houders & posters
stap 4. Controleer je bestelling en afrekenen

Moet ik vooraf betalen?

De betaling vragen wij vooraf te voldoen. Dit is de laatste stap in het bestelproces.
We snappen dat het fijn is dat je een idee hebt van wat je krijgt. Vraag dan een gratis preview aan en bestel het sample pakket. Dit is de ideale combinatie om een eerste indruk te krijgen voordat je een complete bestelling plaatst.

Kaart laten ontwerpen

Een kaart uit de collectie op maat laten maken

De kaarten uit de collectie vind je in onze shop. Deze zijn er in de verschillende unieke vormen en uiteenlopende ontwerpen. Wanneer je een kaart uit onze collectie kiest, wordt jouw kaart door ons op maat gemaakt. Natuurlijk passen we de persoonlijke gegevens aan, maar denk ook aan een extra tekstje, quote of gedichtje wat bij jullie verhaal past. Deze verwerken we dan mooi in het ontwerp. En wil je wat anders met de kleur? Dan is dit ook mogelijk! Wij passen de kleuren aan naar jullie kleurenpalet.

Een custom made kaart laten ontwerpen

Bij een custom made ontwerp starten we vanuit een "blanco canvas". Hier werken we vanuit jouw wensen en ideeën een persoonlijk ontwerp uit. 
 Een custom aanvraag doe je hier. Na het invullen van een van het formulier nemen wij contact met je op en ontvang je als eerst een offerte. Wanneer de offerte is overeengekomen gaan we aan de slag met jouw ontwerp.

Kunnen de ontwerpen uit de shop worden aangepast?

Jazeker! Naast de persoonlijke gegevens, is het ook mogelijk de kleuren aan te passen van de opdruk of de achtergrond. We kunnen een extra tekst toevoegen, een quote of gedichtje wat bij jullie verhaal past. Wij maken het ontwerp passend op de gekozen vorm, een kaart op maat gemaakt.

Kan ik een digitaal bestand of het gebruikte lettertype ontvangen?

Om onze ontwerpen te beschermen sturen wij geen digitale bestanden of delen wij geen lettertypes die zijn gebruikt in het ontwerp. Mocht je een geboortebord oid willen bestellen in de stijl van het geboortekaartje? Laat het ons dan weten. Wij maken graag een bestand op die je kunt aanleveren bij de leverancier.

Preview, sample of proefdruk

Wat is een preview?

De preview is een digitaal voorbeeld van hoe de kaart er uit kan komen te zien. Hier maken we de voorzijde op met de babynaam of de namen van het bruidspaar. En de kleuren die jullie kiezen voor de kaart.

De preview vraag je aan via de previews pagina of de button bij de kaart. Via het aanvraagformulier hebben wij alle gegevens die we nodig hebben voor een eerste indruk.

Je ontvangt binnen 3 werkdagen een digitaal voorbeeld in je inbox. Zonder ergens aan vast te zitten.

Wat is een sample?

De sample is een fysieke kaart met een bestaand ontwerp. Je ontvangt de sample thuis in een inspiratie map. Daarin zitten accessoires om zelf uit te proberen hoe je jouw ideale set samenstelt. Je kunt de kaart van dichtbij bekijken, voelen en de envelop kleuren en andere papiersoorten ontdekken.

De sample bestel je eenvoudig in de shop. Je kunt meerdere samples kiezen, wij voegen de samples dan toe aan jouw inspiratie map.

De eerste sample kost € 9,95. Kies je meerdere samples dan ontvang je korting! De korting wordt verrekend in het winkelmandje.

Wat is een proefdruk?

Een proefdruk is een papieren versie van jouw persoonlijke ontwerp. De proefdruk is enkel af te nemen in combinatie met een totale bestelling.

De proefdruk wordt gemaakt na akkoord op het digitale ontwerp en is dus enkel mogelijk in combinatie met een complete bestelling van een geboortekaartje of trouwkaart.

Na het zien van de proefdruk zijn er eventueel nog kleine aanpassingen mogelijk. De persoonlijke proefdruk kost € 10,00.

Proefdrukken met een luxe afwerking zijn niet mogelijk. Deze kaarten worden ambachtelijk gedrukt. Hierdoor lopen de kosten hoog op.
Om te zien of alles goed leesbaar is en de lay-out verder naar wens is, maken we wel een standaard proefdruk van het persoonlijke ontwerp.

Geboortekaartje

Het geslacht is (nog) niet bekend

Dit is geen probleem. Geef dit wel aan bij het plaatsen van een bestelling. We maken dan het gekozen kaartje op in twee versies. Zodra de kleine is geboren maken we de meisjes- of de jongens versie verder in orde en klaar om te drukken.

Hoever van tevoren moet ik mijn bestelling plaatsen?

Bestel de geboortekaartjes ruim van te voren. Dit is rond week 30-32 van de zwangerschap. Zo hebben we de tijd om het kaartje samen verder uit te werken en staat het ontwerp klaar. Na de geboorte hoeven wij alleen nog de laatste gegevens te verwerken en kunnen de kaartjes snel worden verzonden.

De baby is er al! Kan ik een spoed bestelling plaatsen?

Wanneer de baby al is geboren geef dit dan duidelijk aan bij het plaatsen van de bestelling. Wij komen dan zo snel mogelijk hierop terug met de eerste opzet van het geboortekaartje. De levertijd daarna is afhankelijk van hoe snel het ontwerpproces verloopt en wanneer het ontwerp is goed gekeurd voor het drukken van de kaarten.

Hoe moet ik de gegevens doorgeven na de geboorte?

Graag ontvangen wij alle laatste gegevens per mail. Zodat wij beiden op ieder moment toegang hebben tot de gegevens en deze over kunnen nemen in het definitieve bestand.
Je ontvangt de laatste digitale versie ter controle. Na akkoord leveren wij alles aan bij de drukker en zijn er geen wijzigingen meer mogelijk.

Kan ik de enveloppen eerder ontvangen?

De enveloppen en bestelde extra accessoires worden altijd eerder verzonden. Zo kan je alvast beginnen met de voorbereidingen. En is het na de geboorte enkel nog wachten op de kaarten. De kaarten worden direct vanaf de drukker verzonden om de kaarten zo snel mogelijk te kunnen leveren.

Kan ik de bestelde labels en stickers voor de doopsuiker eerder ontvangen?

Wanneer de ontwerpen van de labels en/of stickers zijn goedgekeurd laten we deze drukken en sturen we deze op met de enveloppen en andere accessoires. Zo kunnen jullie al beginnen met de voorbereidingen.

Hoeveel postzegels moeten er op mijn geboortekaartje?

Alle geboortekaartjes + envelop wegen minder dan 20 gram. Deze kunnen worden verzonden met 1 postzegel. Bestel je de pocketfold houdt hier dan rekening met 2 postzegels per pakketje. Een dubbele kaart zoals de pocketfold met extra kaartje weegt meer dan 20 gram.

Trouwkaarten

Wanneer moet ik onze trouwkaarten bestellen?

Trouwkaarten verstuur je 6-8 weken voor de bruiloft. Om de uitnodigingen tijdig te kunnen versturen starten wij uiterlijk 12 weken voor de trouwdatum met de ontwerpfase. Deze duurt ± 4 weken inclusief de aanpassingen en proefdruk.

Kan ik trouwkaarten met spoed aanvragen?

Neem voor een spoedaanvraag altijd contact met ons op. Wij bekijken dan of dit in de planning past. Houdt hier rekening met eventuele spoedkosten die in rekening gebracht kunnen worden.

Wat is de levertijd van trouwkaarten?

Na akkoord op het ontwerp leveren wij de ontwerpen aan bij de drukker. Wij streven de trouwkaarten en toebehoren binnen 5-7 werkdagen te leveren.

Is het mogelijk een bestaand ontwerp aan te passen?

Jazeker! Naast dat we de persoonlijke gegevens aanpassen, is het ook mogelijk de kleuren aan te passen van de opdruk of de achtergrond. We kunnen een extra tekst toevoegen, een quote of gedichtje wat bij jullie verhaal past.

Wij hebben dag- en avond gasten, hoe werkt dit?

Geef in stap 1 van het bestelproces aan hoeveel tekstwissels (soorten gasten) er zijn. We maken dan voor iedere soort gast een apart ontwerp. Zo krijgen de gasten een uitnodiging met het tijdstip / locatie waarop zij worden verwacht.

Hoe moet ik de gegevens aanleveren voor op de kaart?

Vul in stap 2 van het bestelproces het formulier in. Dit is voor ons voldoende informatie om de eerste opzet van jullie persoonlijke trouwkaart op te maken. Jullie ontvangen de schetsen digitaal en deze werken we vervolgens samen verder uit.

Hoeveel postzegels moeten er op de trouwkaart?

Wij adviseren de papieren proef te wegen. Omdat de samenstelling van het pakketje erg kan verschillen. Weeg het complete setje (trouwkaart, met evt. extra kaartje, envelop, sltuizegel etc) op een digitale keukenweegschaal voor een exact gewicht. < 20 gram = 1 postzegel > 20 gram = 2 postzegels > 50 gram = 3 postzegels

Levertijden & openingstijden

Worden de kaarten verzendklaar geleverd?

De kaarten kunnen in het geval van een custom opdracht tegen een vergoeding verzendklaar worden geleverd. De vergoeding wordt bepaalt met het opmaken van de offerte, wanneer we de omvang van het pakketje weten.

Wat is de levertijd van de kaarten

Na akkoord op de definitieve versie duurt het 1-2 werkdagen dat de kaarten worden gedrukt en verzonden. De pakketten worden met PostNL verstuurd.

Verzending naar het buitenland

Dit is zeker mogelijk. De tarieven worden bij het afrekenen berekend.

Zijn jullie in het weekend bereikbaar?

In het weekend zijn wij enkel te bereiken per email. Ook wanneer de baby is geboren, ontvangen we graag een email met daarin de laatste geboortedetails. Je ontvangt de eerst volgende werkdag het bestand ter controle. Na akkoord leveren wij het bestand aan bij de drukker, zodat zij de kaarten zo snel mogelijk kunnen verwerken.

Zijn jullie geopend tijdens feestdagen?

Tijdens nationale feestdagen is onze studio en de drukkerij gesloten.

Nieuwjaarsdag (1 januari), Goede vrijdag, Eerste en Tweede Paasdag, Koningsdag (27 april) Bevrijdingsdag (5 mei), Hemelvaartsdag, Eerste en Tweede Pinksterdag, Eerste en Tweede Kerstdag (25 en 26 december)

Houdt rondom de decembermaand ook rekening met extra drukte bij PostNL voor het verzenden van de pakketten.

Betaling & verzenden

Moet ik vooraf betalen?

De betaling vragen wij vooraf te voldoen. Dit is de laatste stap in het bestelproces.

We snappen dat het fijn is dat je een idee hebt van wat je krijgt. Vraag dan een gratis preview aan en bestel het sample pakket. Dit is de ideale combinatie om een eerste indruk te krijgen voordat je een complete bestelling plaatst.

Wat zijn de betalingsmogelijkheden?

Verzending

Gaat via PostNL. Hier gelden de tarieven van PostNL. Pakketten worden standaard binnen 1-2 werkdagen geleverd. Brievenbus pakketjes kunnen iets langer onderweg zijn. Je ontvangt altijd een track & trace code om de zending te kunnen volgen.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Neem dan gerust contact met ons op!
Stuur ons een mail met jouw vraag en we komen hier binnen 1 werkdag op terug.

Meer weten over onze werkwijze?