Verstuur een eerste babyfoto met het geboortekaartje

Verstuur een eerste babyfoto met het geboortekaartje - OSPP Oh So Pretty Party

 

Een geheim om je geboortekaartje nog persoonlijker te maken? Stuur een eerste babyfoto mee! Zo krijgen familie en vrienden al een eerste glimp te zien van jullie pasgeboren wonder wanneer zij het geboortekaartje ontvangen.

De collectie geboortekaarten bevat een aantal échte fotokaarten of kies voor een geboortekaartje met een extra kaartje waarop de foto wordt afgedrukt. Wij denken graag mee hoe we een foto van jullie kleintje mooi kunnen versturen of ontdek zelf de verschillende opties.

De 4 ideale geboortekaartjes
voor het versturen van de eerste babyfoto

1. Naamlabel met eerste babyfoto

Het naamlabel kaartje bestaat uit twee kaarten. Het label met de naam van jullie kleintje en een fotokaart met achterop alle geboortegegevens. De twee kaarten vormen een setje door ze met elkaar te verbinden met touw. Het leuke van dit touw is dat het meerdere kleuren leverbaar is, zodat je het kunt laten aansluiten op het kleurgebruik van jouw unieke geboortekaart.

Maak het geboortekaartje af in stijl met een gouden touwtje. Voor een luxe minimalistisch gevoel kies je voor minimaal kleurgebruik. Wit met goud accenten samen met de klassieke schreef letters maakt dit een super chic babykaartje. Voor dat extra luxe gevoel kies je voor een fijne structuur in het papier of de stevige “mooi mat”.

Wil je de kraamvisite verrassen met een bedankje in stijl? Dan maken we de labels of stickers aansluitend bij het geboortekaartje. Deze bevestig je eenvoudig zelf aan de doopsuikers.

Dit kaartje van dichtbij bekijken

Kies de volgende extra’s voor deze look:

 • + touw Garn & Mehr goud
 • + witte envelop
 • + sluitzegel welcome little one
 • + doopsuiker labels “chic & klassiek”
 • + doopsuiker stickers “you are so sweet”
 • + witte dextro lolly’s via geboortesnoepjes.nl

2. Pocketfold met babyfoto

De pocketfold is dé geboortekaart voor het versturen van een foto (of meerdere, want een foto met broer of zus is ook wel erg leuk). Het handige vakje biedt genoeg plek voor een extra kaartje. Zo blijft de eerste babyfoto bewaard bij het geboortekaartje. Op de achterzijde van het fotokaartje plaatsen we een persoonlijke tekst. Dit kan een korte tekst om jullie kleintje te verwelkomen of geef hier de wensen rondom het kraambezoek aan.

Ook het pocketfold kaartje is helemaal naar wens samen te stellen. De kleur van de kaart kunnen we aanpassen naar iedere gewenste kleur. Daarbij kies je zelf een mooie envelop en bepaal je of je een foto of een uitnodiging voor het kraamfeest als extra kaartje kiest.

Een sample bestellen van deze kaart

Wij gebruikten de volgende onderdelen voor deze set:

 • + kaart: pocketfold Penny
 • + kleur: oudroze
 • + envelop: oudroze
 • + doopsuiker sticker: it’s a girl

3. Enkele kaart met extra fotokaartje

Het is mogelijk om bij ieder geboortekaartje een extra kaartje te bestellen. Met een eerste babyfoto maak je het kaartje zo persoonlijk! Op de achterzijde is ruimte voor een gedichtje, een welkomsttekst of noteer hier hoeveel dagen oud jullie kleintje is op de foto. Zo leuk om dat later terug te zien, want echt, ze worden heel snel groot!

Gloria met foto kaartje

Wil je deze look? Kies dan voor een enkele kaart. “Gloria” is met haar verfijnde en minimalistische uiterlijk perfect voor het toevoegen van een foto. Wij zorgen dat het formaat van de foto in verhouding is met de kaart voor een stijlvol setje. De babyfoto kun je eenvoudig bevestigen met een paperclip of bind een touwtje om de kaart en steek de foto erbij.

Dit geboortekaartje van dichtbij bekijken

Maak de look compleet met:

 • + roest envelop
 • + extra kaartje met babyfoto
 • + gouden paperclips

4. De babyfoto op het zigzag kaartje gedrukt

Dit geboortekaartje is mooi opgedeeld in verschillende vlakken. Er is dus genoeg plek voor een foto van jullie kleine wonder. Omdat we het geboortekaartje altijd op maat maken, is het heel goed mogelijk om te spelen met de indeling. Tijdens de ontwerpfase bekijken we waar de foto het mooiste uitkomt.

Mila is een grafische kaart, niet alleen in vorm, maar ook qua vormgeving. De letters zijn strak en de geboortedetails worden middels symbolen weergegeven. Maak er een stoer geboortekaartje van met een zwarte envelop, waarmee je het grafische karakter van deze kaart nog meer naar voren laat komen.

Dit geboortekaartje van dichtbij bekijken

Maak de look compleet met:

 • + envelop: zwart
 • + sluitzegel: it’s a girl
 • + doopsuiker label: strak & modern
 • + zwart Garn & Mehr twine

We hebben nu een aantal geboortekaartjes laten zien die perfect zijn voor het versturen van een eerste babyfoto. Maar hier heb je natuurlijk wel een foto voor nodig! Deze kun je door een fotograaf laten maken, maar wellicht wil je dit ook eerst zelf proberen.

Bang dat de foto niet goed lukt?
Met deze tips lukt het vast!

Tips voor het maken van een eerste babyfoto